juni 2011

Skolesystemet i Norge.

Det er rett og slett tragisk:

Jeg fikk brev fra Akershus fylkeskommune/Inntakskontoret i dag ang. neste skoleår.

Jeg har søkt på Design og Tekstil på Jessheim VGS, og to dager før sommerferien fikk jeg vite at Jessheim hadde mistet den linjen. Jeg prøvde å få kontakt med rådgiverne, men siden det var nest siste skoledag, så hadde de noe slags planleggingsdag.
Jeg snakket med faglærerne mine, og de sa at inntakskontoret kom til å fikse dette sånn at søknaden min automatisk ble gjort om til Lørenskog, som nå blir nærmeste skole med Design og tekstil.

Men idag kom altså brevet. Og der sto det at jeg skulle ha sendt skriftlig beskjed til dem om dette INNEN 4. JUNI 2011. Jeg fikk vite at Jessheim hadde mistet linjen mandag 20. juni, og brevet er datert 27. juni. Hvordan i helvete kunne jeg ha sendt en skriftlig melding til dem innen 4. juni, da???

Får antageligvis ikke gjort om søknaden min nå. Og ingen av de andre linjene jeg har på søknaden interesserer meg. Jeg måtte bare sette opp noe. Jeg skal ringe dem imorgen og høre hva som skjer...

Jeg har aldri kommet inn på førstevalget mitt :

 Da jeg kom rett fra ungdomsskolen (hadde 3,2 i snitt da jeg gikk ut av tiende), kom jeg inn på Helse og Sosialfag (som var tredjevalget mitt), og slet meg igjennom et helt år med noe jeg syntes var så kjedelig at det var til å dø av. Bare for å få bra karakterer sånn at jeg kunne komme inn på førstevalget mitt. Etter over at halvt år fikk jeg vite at de fire 5erne jeg hadde klart å få på karakterkortet var bortkastet. De hjalp ingen ting, fordi jeg søkte VG1 om igjen.

Kom inn på tredjevalget igjen: Design og Håndverk. Ihvertfall litt mer meg enn Helse og sosial. Fant ut at Design og håndverk var noe for meg, og ville fortsette med Design og tekstil (nå har jeg 4,2 i snitt). Da skjer det her..

Idag er det nesten UMULIG å få jobb uten utdannelse. Derfor er det skummelt å tenke på at hele livet ditt ligger i hendene på Inntakskontoret....

The week's wishlist: Summer Colours

Da er det mandag igjen, og jeg finner stadig nydelige ting jeg kunne tenke meg.
Er ganske sliten nå, jobbet både lørdag og søndag. På søndag hadde jeg min første vakt alene. Det gikk ganske bra, faktisk. Selv med begynnende forkjølelse, som brøt ut idag =/
Såå nå skal jeg kose meg med mammas varme, ferske gulrotkake og synes synd på meg selv.. atsjoo!

HOT or NOT

Clemence Poesy! Elsker stilen hennes! Og hun er jo ikke akkurat stygg heller..

Min mening: HOT

Hva er DIN??

Helmut Lang Resort 2012 Collection

Er så sliten at jeg snart døør (ja, jeg vet at jeg "døør" hele tiden...)! Har nettopp kommet hjem fra svensketur med elsklingen min og broren og svigerinnen hans. Det var kjempekoselig, og vi kjøpte masse godteri =P

Fikk også en ganske dårlig nyhet i går kveld som gjelder skole neste år. Jeg har søkt på Design og tekstil på Jessheim VGS, men Jessheim har mistet den linjen. Sååå, jeg må dra til og fra Lørenskog hver dag fra høsten av. Jippi.. Er ikke så veldig kjent der, vet ikke engang hvordan jeg kommer meg fra Lillestrøm til Lørenskog. Noen som vet om en buss som ikke pleier å være overfylt (hater stappfulle busser) ??

BTW!!!
Her er hva jeg likte best fra Helmut Lang Resort 2012 kolleksjonen:Se hele kolleksjonen her: http://www.style.com/fashionshows/complete/2012RST-HLANG

She's the one

Leger vil ha voldtekt som pensum!

"Voldtekt er en ondartet svulst i det norske samfunn, og mørketallene er store. Det mener forfatterne bak boka «Hjelpe meg», som vil ha voldtekt og tabuene rundt inn på timeplanen allerede i ungdomsskolen."

Jeg leste en artikkel på VG Nett i går, om voldtekt som skolepensum. Dette har jeg sagt lenge!
Da jeg gikk i ?niende? hadde vi om sex og samliv. Vi lærte om graviditet, abort, prevensjon og kjønnsykdommer. Greit, det er ganske viktig å kunne noe om dette, men hva med å lære at man bestemmer om sin egen kropp? Eller at nei er et nei?

Det er tydeligvis mange som ikke lærer dette fra de er små. Jeg har heldigvis en mamma som alltid har sagt til meg at kroppen min er MIN, og det er JEG som bestemmer over den. Husker ikke hvor gammel jeg var da mamma sa første gangen at jeg ikke engang skulle gi klem til noen, hvis jeg ikke ville gi klem. Jeg trodde alle sa dette til barna sine, men sånn er det tydeligvis ikke.

På skolen så vi nettopp en dokumentar om en glamormodell og datteren hennes. Moren prøvde å presse datteren sin til å ta brystoperasjoner og å tjene penger på kroppen sin. Datteren var fjorten år. Noe så sykt!
Vi fikk vite gjennom en liten kommentar i løpet av filmen at moren hadde blitt misbrukt som barn.

Gutter må også lære seg at nei betyr NEI!!!! Vil man ikke, så vil man ikke! Uansett grunn! Om det er fordi hun ikke tåler trynet på deg, eller bare ikke er i humør til sex, så må man bare respektere det!! At hun ikke har lyst på deg akkurat der og da, betyr heller ikke hun ikke er glad i deg!

"- Alle skoler burde ha voldtekt på timeplanen når de skal snakke om seksualitet. De burde ha det som prosjektoppgaver og jobbe forebyggende med dette. Vi må lære ungdommen å passe på hverandre og lære dem at nei betyr nei, sier Grete Kvalheim, til NTB."

 LES ARTIKKELEN HER:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10095470

The week's wishlist:

Åååh, det er jo bare så mye fint om dagen! Skulle ønske jeg var rik =D

Hva synes du om Stella McCartney's citrus-print?

For å være helt ærlig, så må jeg si at jeg ikke er heelt begeistret for Stella McCartey's citrus-print. Har tenkt på det lenge, og trodde jeg kanskje kom til å like det etterhvert, men det gjør jeg altså ikke. Jeg synes det ser rotete og billig ut, jeg. Minner meg om billig, kløende sengetøy!

Hva synes du om Stella McCartney's citrus-print?

Polyvore

Det svake kjønn.

Jeg gikk igjennom den gamle bloggen min, og leste et innlegg som jeg kopierte fra bladet mag. Jeg legger det ut igjen, denne gangen på den her bloggen. Grunnen er at jeg vil at folk skal skjønne dette, både gutter og jenter. Jeg kommer til å komme med flere sånne innlegg, for dette er noe jeg synes er VELDIG viktig!!! Kom gjerne med komentarer!!

DET SVAKE KJØNN?
I denne utgaven av mag er det gutte-
standen i sin helhet som skal få sitt pass
påskrevet. Dere, det såkalte svake kjønn,
skal derimot motta en liten hyllest, etter-
som dere holder ut den endeløse jakten
mellom katt og mus.
Først en liten gjennomgang av alt dere
gjør for at katta skal opprettholde sin
fascinasjon for museflukten. Det ytre må
selvfølgelig være skinnende vakkert, slik at
testosteronet hos motparten blir pumpet
ut til et beinløst organ. I tillegg kommer
en velkjent kvinnelig utfordring en gang i
måneden i form av blod og annet rest-
materiale. La oss ikke glemme graviditet!
Nok et fenomen med en uheldig fordeling
av konsekvenser. Noen minutter nytelse
for oss, ni måneders kvalme, ryggsmerter
og påtvunget alkokutt for dere. Urettferdig?
Nå kommer jeg til poenget. Begrepet
borderline personlighetsforstyrrelse er
en diagnose flittig brukt innen psykiatrien.
Jeg skal ikke utdype den diagnosen nær-
mere i denne omgang, men selve ordet
borderline er et begrep som har pirret min
nysgjerrighet. Ordet kan oversettes til "i
grenseland", og dette nærmer seg også
essensen i det "det sterke kjønn" leter etter
hos den kvinnelige motpart. La meg nevne
noen punkter som bekrefter min teori, og
som i høyeste grad forklarer hvor krevende
det kan være å være kvinne:

   - Ei jente skal helst se fantastisk ut,
     men helst ikke så pen at alle ser.

   - Ei jente skal være rolig og snill, men
     likevel utadvendt og omgjengelig.

   - Hun skal være intelligent, men
     ikke smartere enn oss selv.

   - Hun skal være erfaren i senga, men
     ikke ha hatt for mange sexpartnere.

   - Hun skal ha en god utdannelse og bra
     jobb,  men ikke bedre enn oss.

   - Hun skal være anstendig og sexy på en gang.

På grunnlag av disse punktene begynner jeg
å ane hvilke krav og dilemmaer dere står
ovenfor. Så kjære kvinnelige lesere! Jeg må
ta av meg hatt, stetoskop, og jeans for deres
fantastiske evne til å "gå på line", eller opp-
holde dere i "grenseland", gjennom store
deler av livet! Så til dem som snakker om
"det svake kjønn". Er det tid for et skifte?
Mulig det.

Hilsen Erlend

mag
nr.08 2010.  Side 83

The week's wishlist:
Fashiolista!

Jeg har registrert meg på fashiolista.com. Det er kjempemye fint der, og MASSE inspirasjon!! Lagde nettopp min første liste, "Sweet Summer", med klær og tilbehør i nydelige farger og med søte sløyfer og blonder! Ta gjerne en titt på listen! Bare trykk på fashiolista-widgeten under profilbildet =D

Anbefaler Fashiolista til alle som elsker mote!!!!!!Sånn ellers er jeg veldig sliten etter å ha hatt huset fullt. Min kjære forlovede har bursdag i dag, og det må feires! Vi har også vært sammen i ett år i dag! ^^
Det har vært kjempekoselig i dag, uheldigvis glemte jeg å ta bilder =( menmen, koselige minner kommer jeg jo til å ha med meg selvom det ikke er i papirform eller på en PC-skjerm!! =D

Ønsker alle en koselig fredagskveld!!!

Gårdagens outfit!

Jeg har ikke hatt tid til å legge ut bilde før nå, pga skole, jobb, kakelaging til imorgen (elsklingen min har bursdag!!), osv.. Har bare lyst til å legge meg, men jeg må nok være oppe noen timer til. Jeg har ikke fått lagt meg før tolv/ett-tiden hver dag i noen uker nå, og jeg trenger myyye søvn. Sååå når sommerferien kommer, er jeg nok ganske utslitt. Can't wait!!!  Gårdagens outfit:

 Inspirasjon.

Her er noen kjente kvinner/jenter jeg ser opp til. Av ulike grunner...

Clemence Poesy

Keira Knightley

 
Natalie Portman


Kirsten Dunst


Taylor Momsen
Hvem / hva inspirerer deg??

The Duchess

Jeg har så mye lekser om dagen! Jeg har så vidt tid til å sove..
Jeg skal blant annet ha et fremlegg om Georgiana Cavendish, the Duchess of Devonshire. Det er en av tidens mest gripende og fascinerende historie, om en ung kvinne og hennes desperate søken etter kjærlighet.
I filmen The Duchess kan du se Keira Knightley som Georgiana. En fantastisk film!

Filmen er basert på Amanda Foremans biografi "Georgiana - Duchess of Devonshire", som Tommy har vært så snill å hjelpe meg å bestille. Mitt tragiske ungdomskort (Intro) kan ikke bestille fra internett. Ikke engang kinobilletter.

Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om Georgiana en dag...

Ønsker meg:


Mulberry: Alexa eller Bayswater?

Nå sitter jeg på Kaffemakeriet med Irene og snakker om alt fra mote til skolehverdag.
Jeg har hatt lyst på Mulberry Alexa-vesken en stund, men jeg liker Bayswater-vesken bare mer og mer. Irene var ikke så mye til hjelp der, i og med at hun synes begge to er like fine. Ikke det at jeg har råd til noen av dem med det første, assa... MEN jeg vil ha en kul designerveske, så jeg må finne ut hvilken jeg skal spare til!!!

Sååå,  hvem synes DU er finest?

Mulberry Alexa Leather Bag:


Eller
Mulberry Bayswater Leather Bag:
Outfit 02062011Poncho fra H&M
Olabukse fra Gina Tricot
Veske fra Chloé
Sko fra Michael Kors

What do you think..?

Canon EOS550D og fri fra skolen!

Nå skal jeg spare penger!
Jeg har lyst på bedre kamera. Jeg har et Canon EOS1000D-kamera, men jeg synes bildene blir så uklare og kornete. Såååå, nå skal jeg begynne å spare penger til et Canon EOS550D-kamera! Ønsk meg lykke til!! Pengene mine er brukt opp før jeg får dem =P

De fleste bildene mine blir tatt med digitalkameraet mitt (Canon et eller annet, det også), siden speilrefleksen er så stor og tung og jeg er redd for å ødelegge det. Så jeg burde vel hatt et nytt digitalkamera også... Jaja, penger må jeg spare uansett! Kan likegodt spare til et digitalkamera også =P

Hva slags kamera har / anbefaler du?

Ellers skjer det ikke så mye her; nyter å ha en fridag fra skolen, tenker ut hva jeg kan ha på meg dagene fremover og forbanner det ustabile været som har vært og tydeligvis kommer til å fortsette, mens jeg venter på at Tommy skal komme hjem fra jobb. NOEN FORSLAG TIL HVA VI KAN GJØRE I DAG??

 

Dagens outfit- Cape fra H&M Divided
- "Skinn"-tights fra Lindex
- Sko fra DinSko
- Veske fra Chloé
- Solbriller fra Glitter

 

Bildene fra shoppingrunden!- L'OREAL Paris Perfect Clean ansiktsrens 79.50kr

- IsaDora-øyeskygger 199kr

- H&M-Rouge 39.50kr

- Michael Kors-sko 1400kr

 - Cape fra H&M Divided 249.00kr- Ny Coco Chanel film (til venstre), ble skuffet over den forrige jeg kjøpte (til høyre). Håper denne er bedre! 79kr

hits